Tilaus

Kaiken alku ja kassan tärkein asia on tilaus. Kun kassan etusivulla lähdetään klikkailemaan kuvakkeita tai valikosta luodaan uusi lasku, luodaan itseasiassa tilaus, jonka tyyppi on tässä vaiheessa "Tarjous". Tarjous muuttuu tilaukseksi, kun se laskutetaan tai kun sille kirjataan ensimmäinen maksutapahtuma.

Tilauksen muokkaus

Tilauksen muokkaus

Riippuen käyttöliittymän versiosta tilaus avautuu joko oikealle sivupalkkiin tai ostoskori-kuvakkeesta (v2).

Asiakasvalinta mahdollistaa asiakkaan liittämisen tähän tilaukseen. Asiakasta ei ole pakko määrittää tässä vaiheessa. Asiakkaan liittäminen tilaukselle tallentaa tilauksen myös asiakkaan tilaushistoriaan. Myöskin asiakkaaseen tai asiakasryhmiin liitetyt erikoishinnat päivittyvät tilaukselle tässä vaiheessa.

Tilauksen tuotteiden ja rivien muokkaukseen pääset klikkaamalla tuotteen riviä. Täältä voit lisätä kappalemäärää, muuttaa hintaa tai asettaa rivikohtaisen alennuksen.

Tilauskohtaisen alennusprosentin voit määrittää klikkaamalla Avoinna-summaa.

Maksa -painikkeella pystyt merkkaamaan tilaukselle suorituksen valitsemiesi maksutapojen mukaisesti. Jos olet kytkenyt käyttöösi laskutuksen tai verkkomaksut, näet myös ne vaihtoehdot Maksa-ikkunassa. Lasku-vaihtoehto tarkentaa vielä laskutietoja sekä eräpäivää kyselemällä.

Jos käytössäsi on verkkolaskut, näet Laskutus-ikkunassa myös mahdollisesti asiakkaan verkkolaskutusvaihtoehdon. Voit myös ladata PDF-muotoisen laskun siinä näkymässä.

Ajasta -painikkeella pystyt ajastamaan maksun siinä tilanteessa, että se on tyypiltään "Tarjous", ja siihen on valittu asiakas. Ajastaminen lähettää laskun 14 päivää ennen eräpäivää. Löydät Ajasta -painikkeen kassanäkymän ... -valikon alta tai lasku-näkymän työkalurivistä alhaalta.

Alennuskoodin syöttämällä voit tarkistaa hinnat. Tämä on erittäin näppärää, jos olet jakanut alennuskuponkeja joissa on koodi merkattu, tai jos haluat tarjota erikoishintaan tuotteita koodilla.

Piikki mahdollistaa tilauksen myöhempää maksamista. Piikki-näkymä pyytää sinua valitsemaan olemassa olevan piikin, sekä antaa mahdollisuuden luoda uuden piikin tätä varten. Piikki voi olla asiakaskohtainen.

Tilauksen avaus

Kassan etusivulla on tilauksen avaus-painike. Tällä sinisellä kansio-napilla pääset katsomaan tänään muokattuja tilauksia, avoimia tilauksia sekä laskuja tai käyttämään hakua.

Hakemalla tilauksia, voit valita hakuehdoiksi päivämäärät, tilauksen numeron tai viitenumeron, myyjän sekä asiakkaan nimitiedot.

Avoimet laskut

Jos tilaus on laskutettu, näet sen myös Avoimet laskut-välilehdellä siihen asti, että se merkataan maksetuksi. Voit tuoda viitetietoja Tuo tilitapahtumat (CSV)-painikkeella, jolloin avoimien laskujen merkintä maksetuksi tapahtuu täsmäämällä sen viitenumeron sekä summan perusteella.