Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2024 - ja versio 3 tulee!

23.12.2023

Show Up Oy vetäytyy jouluun, mutta ei jää toimeettomaksi. Vielä ennen vuoden vaihdetta kassajärjestelmä potkastaan seuraavaan "isoon" versioon. Eli vuoteen 2024 lähdetään CashUP v3:lla.

Haluan tässä tiedotteessa käydä vähän tätä vuotta läpi, sekä suunnitelmia ensi vuodelle.

Lyhyesti v3:sta

Pääasiassa muutos on kovin kosmeettinen, mutta se samalla kuoppaa vanhan version 2 yläpalkin kokonaan, ja kaikki asiakkaat siirtyvät viimein käyttämään sivupalkissa olevaa navikointia. Samalla Dashboardille tulee näkyviin Ilmoita virheestä, ohjeet, tilin vaihto ja kirjautumisnapit.

Versio kolmeen siirtyminen on myös ideologialtaan todella iso, koska nykyisessä versiossahan on tapahtunut paljon kaiken näköistä. Sitä myötä myös uusia ominaisuuksia on tullut ihan hirvittävä määrä järjestelmään.

Nyt ja tulevaisuudessa

On ollut ilo toimittaa järjestelmää, jonka kehittäminen on itselle todella tärkeää ja myöskin iso panostus. Ensimmäinen kassajärjestelmään tehty ominaisuus on kehitetty jo vuonna 2018. Matkalle on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiäkin, ja niitä on luvassa myös jatkossa.

Vaikka tällä hetkellä teen itse täyspäiväisesti muita töitä, en missään nimessä ole jättämässä kassajärjestelmän kehittämistä. Järjestelmä toimii tällä hetkellä todella hienosti - mutta koska oma ajatusmallini siitä, että haluan pystyä tarjoamaan järjestelmän mahdollisimman edullisesti, tarvitsee asiakkaita vähän suuremmalla massalla kun tällä hetkellä on tarjolla, joudun keräilemään oman palkkani muualta. Se on tätä yrittäjän ihmeellistä elämää.

Ensi vuoden aikana on tulossa muutamia suurempia kehityksiä järjestelmään:

 • Ravintolan ruokatilausten jono sekä annosten verkkokauppa / nettitilausjärjestelmä
 • Varastosaldot vaikuttamaan BookUP verkkokauppaan
 • BookUP.App -järjestelmän visuaalinen päivitys
 • Leimapassi.mobi -järjestelmän integrointi osaksi CashUP -ekosysteemiä
 • InfoTV-järjestelmän hallinnan integrointi CashUP -kassaan

Missään nimessä ei ole siis tarkoitus jäädä laakereille lepäämään, vaan tehdä asioita aikaisempaa järkevämmin ja suunnitellummin.

Järjestelmää kehitetään teidän avulla

Kuten tähänkin asti, järjestelmää kehitetään sen mukaan, mitä sinne tarvitaan lisää. Kuitenkin ottaen huomioon sen, että kassajärjestelmä on käytössä kummenillä yrityksillä. Tämän takia ominaisuudet pitää tehdä joko yhdelle asiakkaalle tai tuotteistaminen mielessä.

Kaikki toiveet käyvät siis seuraavanlaisen prosessin läpi

 1. Mietitään tarve, sen toteutettavuus ja kannattavuus
 2. Lasketaan uudelle ominaisuudelle hinta ja mietitään miten kustannukset jaetaan
  • Tehdäänkö se täysin sisäisenä kehityksenä, jolloin sen saaminen järjestelmäänkin voi olla vähän pidemmän prosessin päässä
  • Tuleeko kustannuksiin yksi tai useampi asiakas mukaan
  • Vai onko kehitys vain yhden asiakkaan ominaisuus, jolloin se tehdään omana projektina
 3. Suunnitellaan ominaisuudelle aikataulu
 4. Koodataan ja julkaistaan ominaisuus

Koska pääsääntöisesti en ole nostanut kuukausihintoja olemassa olevilta asiakkailta, vaikka painetta sille löytyy, olen päätynyt myös tekemään järjestelmään ominaisuuspäivityksiä. Nämä mahdollistaa kuukausihinnan pitämisen matalana - ja kun ominaisuuden haluaa käyttöönsä, saa sen pienellä lisäkuukausimaksulla.

CashUP ei ole koskaan valmis

Vaikka järjestelmä toimii nyt jo todella monella eri alalla, siinä on ominaisuuksia vaikka minkälaiseen tekemiseen ja järjestelmä alkaa olla kulmiaan myöden todella hiottu, se ei ole koskaan valmis.

Enkä ole luovuttamassa tai luopumassa järjestelmästä.

 

Menestyksekästä vuotta 2024,
Samuli, Show Up Oy